Όλες μας οι υπηρεσίες

Laser αποτρίχωση

Στο ιατρείο μας πραγματοποιείται αποτρίχωση με τεχνολογία αλεξανδρίτη

 Στην αποτρίχωση κυριαρχούν, παγκοσμίως, οι θεραπείες που προσφέρουν οι δερματολόγοι. Αυτές είναι τα laser συστήματα, στα οποία ανήκει ο αλεξανδρίτης, το διοδικό laser, το Nd:YAG κτλ..Τα IPL  δεν ειναι laser, είναι απλά παλμικό φως που κάνει 2-3 διαφορετικά πράγματα σε μέτριο βαθμό χωρίς να προσφέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα σε κανένα από αυτά. Καλό είναι να ζητείται ο τύπος και η πιστοποίηση του μηχανήματος , καθώς τελευταία κυκλοφορούν επικίνδυνες συσκευές άγνωστης προέλευσης καθώς και η παρουσία του ιατρού δερματολόγου στο χώρο.
1) Γιατί να επιλέξω αποτρίχωση με αλεξανδρίτη; ενώ και το διοδικό laser έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα, εντούτοις η αποτρίχωση με αλεξανδρίτη έχει τα πιο άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα !Κατά τη θεραπεία με διοδικό laser ο ασθενής περιμένει περίπου 10-14 μέρες για να "πέσει" η τρίχα ενώ κατά τη θεραπεία με αλεξανδρίτη η τρίχα καταστρέφεται και εξαχνώνεται επί τόπου! Για το λόγο αυτό η αποτρίχωση με αλεξανδρίτη είναι η δημοφιλέστερη επιλογή παγκοσμίως! 
2) Υπάρχει μόνιμη και οριστική αποτρίχωση; Η αλήθεια είναι πως όχι... Η έγκριση που έχει δοθεί αφορά την αποτρίχωση μακράς διαρκείας. Ο μέσος όρος των θεραπειών είναι 7-9 για τις περιοχές του κορμού και των άκρων ενώ για το πρόσωπο,το λαιμό, τις θηλές, τη γραμμή της κοιλιάς και την οσφύ ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών είναι μη υπολογίσιμος, δυστυχώς, λόγω του ότι αυτές οι περιοχές είναι ορμονοεξαρτώμενες. Ο ασθενής, μετά το πέρας των συνεδριών αυτών συνήθως χρειάζεται 1-2 συνεδρίες το χρόνο για συντήρηση του αποτελέσματος.
3) Ποιές τρίχες δεν καταστρέφονται με τα laser; Το laser "βλέπει" χρώμα και κυρίως αποχρώσεις του καφέ,μπλέ και κόκκινου. Οπότε, μπορούμε να στοχεύσουμε τις καστανές και μαύρες τρίχες, τις πανάδες-καφέ κηλίδες καθώς και τις ευρυαγγείες. Οι άσπρες, οι κόκκινες και οι ξανθές τρίχες δεν καταστρέφονται με laser αυτή τη στιγμή.
4) Είναι ασφαλής η θεραπεία; Απολύτως, αρκεί να γίνεται υπό την επίβλεψη ιατρού δερματολόγου, ο οποίος είναι ο μόνος ιατρός που γνωρίζει σε βάθος τη φυσιολογία της τρίχας. Επίσης, ο δερματολόγος λαμβάνει πάντα ιατρικό ιστορικό ώστε να αποκλείσει ορμονικά προβλήματα και πιθανά νοσήματα στα οποία απαγορεύεται η αποτρίχωση (λεύκη,λύκος κτλ..). Τέλος, παρατηρεί την περιοχή προς αποτρίχωση για τυχόν ύπαρξη σπίλων (ελιών) και ρυθμίζει τη θεραπεία στα μέτρα του κάθε ασθενή ώστε να επιτύχει το μέγιστο αποτέλεσμα.
5) Πονάει η θεραπεία; Παρόλο που εφαρμόζεται ψύξη της επιδερμίδας, μια μικρή ενόχληση μπορεί να υπάρξει, ειδικά τις πρώτες φορές που η τρίχα έχει μεγαλύτερο πάχος. Ο ασθενής μπορεί, βέβαια, να χρησιμοποιήσει τοπικά αναισθητική κρέμα, την οποία προμηθεύεται με ελάχιστο κόστος από το φαρμακείο και να την εφαρμόσει 1 ώρα πριν τη θεραπεία.
6) Αν μαυρίσω μπορώ να κάνω αποτρίχωση; Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, τα laser "βλέπουν" χρώμα και δε μπορούν να διακρίνουν τί είναι τρίχα και τί είναι δέρμα. Έτσι, όταν υπάρχει σκουρόχρωμη τρίχα πάνω σε μαυρισμένο δέρμα το laser μπορεί να "κάψει" και τα δύο ! Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ιατρός μπορεί να τροποποιήσει τις παραμέτρους της θεραπείας ώστε να γίνει η αποτρίχωση με ασφάλεια ακόμα και τους μήνες ιούνιο-ιούλιο.
Στο ιατρείο μας εφαρμόζεται αποτρίχωση αλεξανδρίτη με το GentleLase της αμερικανικής εταιρείας Candela, το οποίο έχει λάβει την άδεια του FDA από το 1998 και συνεχίζει μέσω της εξέλιξής του να αποτελεί την πρώτη επιλογή στην αποτρίχωση παγκοσμίως.