Όλες μας οι υπηρεσίες

Botox - Dysport - Bocouture

Θεραπεία δυναμικών ρυτίδων με βοτουλινική τοξίνη

- Δε γεμίζει, δε "φουσκώνει" τίποτα! Αυτό γίνεται απο λάθος χειρισμούς εγχύσεως του υαλουρονικού οξέος. Η θεραπεία αυτή "χαλαρώνει" συγκεκριμένους μυς και για ορισμένο χρονικό διάστημα. 
- Είναι μια πρωτεΐνη αλλά και τοξίνη, οπότε αυτός που τη χειρίζεται θα πρέπει να γνωρίζει καλά αυτό που κάνει και να λαμβάνει πάντα ένα καλό ατομικό ιατρικό ιστορικό. Το Botox έχει >100 ενδείξεις στην ιατρική, αποτελεί ακόμα και θεραπεία για την ήπια κατάθλιψη! 
- "Υπάρχουν" παρενέργειες"; Η απάντηση είναι πως παρενέργειες μπορεί να υπάρξουν αλλά δεν είναι σοβαρές. Π.χ ήπιος πονοκέφαλος, τοπικό άλγος, ερυθρότητα στα σημεία των ενέσεων, θολή όραση ή πτώση των βλεφάρων ( ευτυχώς οι 2 τελευταίες είναι σπάνιες). Ακόμα και ο πιο έμπειρος ιατρός,κάποια στιγμή , θα έρθει αντιμέτωπος με κάποια παρενέργεια και θα πρέπει να γνωρίζει πως να τις αντιστρέψει! 
- Το "πάγωμα" του προσώπου εξαρτάται τόσο απο τις προσδοκίες του ασθενή όσο και απο την τεχνική του ιατρού. Όταν θέλουμε να εξαφανίσουμε τις ρυτίδες, τότε αναγκαστικά θα έχουμε μειωμένη ή και καμία κινητικότητα των αντίστοιχων μυών. Αντίθετα, όταν επιζητούμε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, τότε λογικά, προσπαθούμε να επιτύχουμε την ιδανική ισορροπία μεταξύ απαλών ρυτίδων και κίνησης των μυών. 
- Δεν υπάρχει ιδανική ηλικία έναρξης της θεραπείας! Στους ασθενείς με υπερκινητικούς μυς του προσώπου, καλό είναι η θεραπεία να ξεκινά με τα πρώτα σημάδια σχηματισμού των ρυτίδων. Έτσι, χρειάζονται λιγότερες μονάδες botox ( baby botox) και αποφεύγεται ο σχηματισμός των στατικών ρυτίδων, αυτών δηλαδή που φαίνονται σε φάση ηρεμίας και που δύσκολα θεραπεύονται στη συνέχεια. 
- Πόσο διαρκεί; Ο πραγματικός μέσος όρος διάρκειας είναι μεταξύ 3-5 μηνών και εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. 
- Είναι ακριβό; Σίγουρα δεν είναι φθηνό αλλά είναι η μόνη θεραπεία που αποδεδειγμένα θα μειώσει/εξαφανίσει τις ρυτίδες σας για τους επόμενους μήνες και ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ. Έτσι, αν διαιρέσετε το κόστος της θεραπείας με τους μήνες τότε προκύπτει χαμηλότερο κόστος απο οποιαδήποτε πολυδιαφημιζόμενη αντιρυτιδική κρέμα! Το κόστος της θεραπείας δεν είναι και δε μπορεί να είναι για όλους το ίδιο. Άλλες ανάγκες έχει το πρόσωπο μιας κοπέλας 25 χρόνων, άλλες μιας κυρίας 50 ετών και άλλες ενός άντρα.
- Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα; Ένα ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα ανεξαρτήτως κούρασης ή έλλειψης ύπνου!