Όλες μας οι υπηρεσίες

Ακμή

Οριστική θεραπεία της ακμής

Η ακμή είναι το πιο συχνό νόσημα της εφηβικής ηλικίας και ένα απο τα πιο συχνά νοσήματα παγκοσμίως! Αφορά, κυρίως τους έφηβους αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες, ακόμα και στην ηλικία των 40 ή 50! Είναι χρόνιο νόσημα και η θεραπεία του χρειάζεται υπομονή. Υπάρχει ακμή στην οποία κυριαρχούν οι φλεγμονώδεις-πυώδεις βλάβες, ακμή στην οποία κυριαρχούν οι φαγεσωρικές βλάβες ( μαύρα στίγματα) και υπάρχει και ο μεικτός τύπος που είναι ο πιο κοινός. 

  • Ποιές θεραπείες υπάρχουν; Εδώ οι επιλογές είναι πολλές και συνδυάζονται μεταξύ τους με μεγάλη επιτυχία. Η καλύτερη και αποτελεσματικότερη όλων είναι η θεραπεία με την ισοτρετινοϊνη (roaccutane) αλλά χρησιμοποιούνται και τα αντιβιοτικά, τα τοπικά σκευάσματα, τα καθαριστικά σαπούνια, τα χημικά peels, ο καθαρισμός του δέρματος και η σωστή διατροφή.
  • Αφήνει σημάδια στο δέρμα; Αν καθυστερήσει η έναρξη της θεραπείας τότε μπορεί να δημιουργηθούν σημάδια-ουλές στο δέρμα και τα οποία αντιμετωπίζονται μετά το τέλος της αγωγής με χημικά peels και laser θεραπείες. Το ίδιο ισχύει αν ο ασθενής κακοποιεί τις φλεγμονώδεις βλάβες του προσώπου!
  • Πόσο χρόνο πρέπει να υπολογίσω για τη θεραπεία μου; Περίπου 6-12 μήνες, κατά μέσο όρο.
  • Θα ξαναεμφανιστεί; Αν η θεραπεία γίνει σωστά και δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα υγείας, τότε όχι!

Στο ιατρείο μας έχουμε μεγάλη εμπειρία πάνω στην ακμή και έχουν θεραπευτεί, επιτυχώς, χιλιάδες ασθενείς όλων των ηλικιών, χωρίς ούτε μια σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια !